Encyklopedie léčivých potravin

Autor: George D. PAMPLONA-ROGER

DoporučiliMUDr. Kateřina CAJTHAMLOVÁ, MUDr. Alexandra FROLKOVIČOVÁ
Tématická sadaZdravý životní styl

O knize

Dr. Pamplona-Roger v této knize přináší mnoho nových informací o nejrůznějších druzích ovoce, zeleniny, obilninách, luštěninách a ořeších. Graficky přehlednou a logicky členěnou formou seznamuje čtenáře s tím, jaké zdraví prospěšné látky se skrývají v mikroskopické struktuře potravin a jak se jich dá využít při léčbě nemocí. Autor se nezaměřuje pouze na onemocnění, která jsou pro moderního člověka čím dál větší hrozbou — na takzvané civilizační choroby —, ale zabývá se i tím, jak zvýšit odolnost imunitního systému, jak se vyhnout infekčním chorobám či jak zlepšit psychickou i fyzickou výkonnost. Tuto knihu ocení každý, kdo touží po tom, aby jeho strava byla lékem a lék byl jeho stravou; každý, kdo chce, aby jeho život překypoval energií, zdravím a vitalitou.

Napsali o knize:

Kniha přehledným způsobem dokumentuje moderní poznatky o vlivu různé stravy na lidský organismus. Lze se v ní orientovat podle tělesných soustav, nemocí nebo typů potravy, je doplněna obrázky, grafy i spoustou informací o vlivu stopových prvků a vitaminů na zdraví, ale i o vlivu soli a jednoduchých cukrů i nasycených tuků na nemoci. Je vhodným doplňkem dvou předchozích publikací.

Podrobný sprievodca liečivými účinkami potravín.